Hva Er En Percolator?

Du har kanskje lurt på hva en percolator-bong egentlig er?

I dette innlegget blir percolators forklart helt fra bunnen av.
En percolator bong er en bong med en ekstra funksjon som gjør at røyken blir enda mer filtrert enn den blir ved bruk av en tradisjonell bong. Med en percolator får man nedkjølt og ren røyk som er enkel å inhalere. Det finnes flere typer percolatore, og hver gir forskjellig effekt. 

Røyken vil miste litt av effekten ved å gå gjennom flere kammer med vann eller is, men til gjengjeld vil inntaket bli mye enklere. Dette gjør at man klarer å innta mye mer røyk på kortere tid. For de fleste vil en slik trade-off være vel verdt det.

Fireman Percolator 36cm
Tree percolator

Det finnes flere typer percolatore som gir ulike effekter på røyken. Vi vil her foreta en oppsummering av de tre vanligste.

1. Tree percolator

Tree percolatore er relativt enkle. Inni bongrøret er det en samling av utstikkere som ser ut som kvister. Med noen få hakk per kvist skapes det god rensing.

 

2. Honeycomb

Honeycombens form gir den funksjonaliteten den trenger for å filtrere røyken med ekstrem effektivitet. De runde diskene passer perfekt i bongrøret og de smale hullene renser røyken på en fantastisk måte. Og best av alt, alt dette oppnås uten røykingen går tregere.

Med flere percolators oppnår man ekstrem filtrering og garanterte kjølige hits.

Honeycomb percolator
Showerhead percolator

3. Showerhead

Showerhead percolatore bruker en tube som er festet i hovedkammeret til å frakte røyken ned gjennom en større tube som fører gjennom en percolator. Fra dette punktet kan røyken gå gjennom flere percolatore.