Hva er Freezable Percolators?

Noe av det beste med bonger er at de fleste av dem har isbitholdere øverst i røret. Disse kjøler ned røyken, men ulempen er at vann kan sprute opp dersom isbiten smelter. Heldigvis har det kommet et nytt system som eliminerer denne risikoen. Med en freezable percolator trenger du ikke bruke isbiter. Du fryser i stedet bare ned hele percolatoren i fryseren.

Freezable percolators består av et kammer fylt med glyserin som kan fryses ned. Med dette systemet kan du oppnå en ekstrem nedkjøling av røyken uten å måtte ty til rennende isbiter. I tillegg til dette gjør det nedfrysbare glyserinkammeret at man kan ha en ekstra percolator inni, slik som spiralpercolatoren til Phoenix Freezable Triple Honeycomb Percolator. Den øverste delen av denne bongen legges i fryseren og fryses ned før bruk. Den ekstreme nedkjølingseffekten gir en røykeopplevelse av en helt annen verden. 

Phoenix Freezable Triple Honeycomb Percolator

Hva er glyserin?

Glyserin er en helt ufarlig væske som vanligvis utvinnes fra fettsyrer. Dette stoffet brukes ofte som fortykningsmiddel i mat, men også som fuktighetsmiddel i såper. Stoffets høye smeltepunkt og gelélignende konsistens ved frysing gjør det til et ideelt alternativ til is i bonger. Ikke nok med det, men glyserin holder seg nedfryst mye lengre enn vanlig is, og fryser ekstremt raskt. Dette gjør at du ikke trenger å vente i timesvis på frysing slik du måtte ha gjort med vanlige isbiter.

Hvordan fungerer percolators med glyserin?

Percolators med glyserin kan vanligvis tas av bongen og legges i fryseren. Du trenger med andre ord ikke fryse ned hele bongen, noe som betyr at du sparer plass og unngår potensielle skader på utstyret som kan oppstå når du tar det inn og ut av fryseren. Når percolatoren er frosset fester du den enkelt til bongen igjen, og du kan nå nyte gode trekk med iskald røyk som aldri har vært enklere å trekke ned.

Phoenix Freezable Glasspipe

Piper med freezable percolator?

Det finnes også piper med freezable percolator. Disse er perfekte dersom du ønsker noen iskalde hits uten å bruke en svær bong. Phoenix Freezable Glasspipe fryses enkelt ned i fryseren og gir så gode og kjølige trekk at du nesten skulle tro at det var en bong. Pipen har den velkjente spiralpercolatoren i et kammer med glyserin rundt, et system som gir den kjøligste og reneste røyken vi noensinne har opplevd fra en pipe.