Hvordan Du Renser Din Bærbare Vaporizer

Regelmessig rensing av din bærbare vaporizer er viktig av flere grunner. Rene vaporizere har både helse- og smaksfordeler i forhold til de skitne. I dette innlegget vil du lære mer om hvordan du kan rense din vaporizer, slik at du kan få utnyttet den til det fulle.

G Pen Nova

Å rense vaporizeren din er en kort og enkel prosess og vel anvendt tid. Ved å bruke noen minutter på å fjerne alle urterester vil du minimere risikoen for bakterievekst og smaken vil bli mye bedre. Enhetens funksjon vil også øke, og den kan til og med vare lengre. De fleste vaporizere koster en del, og da sier det seg selv at vedlikehold er viktig. Det er kjipt å måtte erstatte en ødelagt vaporizer fordi man ikke tok godt nok vare på den. Du skal slippe dette problemet, for etter å ha lest dette innlegget vil du vite alt som kreves for å rense din vaporizer. Du følger bare de fire stegene nedenfor.

Steg 1: Batteriet

Dersom det er mulig, fjern batteriet fra bunnen av enheten og inspiser det. Se etter rester som kan ha lurt seg inn på batteriet og tørk dem av med enten en tørr klut eller en klut med bittelitt isopropanol for desinfisering. Dersom du velger det siste, tørk etterpå av med en ny klut som så vidt er fuktet med vann, og la batteriet tørke fullstendig før du plugger det inn igjen.

Steg 2: Kammeret

Hvordan du skal rengjøre denne delen kommer an på hvilken vaporizer du har. Hvis du rengjør et kammer som er for tørre urter tar du ut alle urterestene og bruker en kost eller piperenser til å få ut de siste restene. Siden kammeret har varmetråder som varmer opp urtene og produserer dampen må du behandle dette området med forsiktighet. Dersom disse trådene blir ødelagte er vaporizeren ubrukelig. Hvis du ønsker å desinfisere innsiden av kammeret kan du dyppe renseredskapet ditt i litt isopropanol, men pass på slik at ikke dette treffer varmetrådene. Dette kan du unngå ved å vaske vaporizeren opp ned, slik at ingenting drypper videre inn i kammeret.

Skal du rengjøre et oljekammer må du aldri bruke isopropanol eller andre rengjøringsmidler, men du kan bruke isopropanol for å rengjøre kanten øverst på kammeret. Vær dog forsiktig så du ikke søler rengjøringsmiddelet inn i kammeret. For å fjerne oljerester bør du kun bruke en tørr Q-tip, og du bør være forsiktig slik at du ikke ødelegger varmetrådene.

Steg 3: Munnstykket

Hvis munnstykket ditt er av plast eller gummi kan du koke det for å desinfisere. Munnstykker i glass eller metall kan dyppes 20-30 sekunder i isopropanol før du tørker det rent med en klut. For å oppnå best mulig renhet bør du tørke lett av utsiden av munnstykket med en klut med isopropanol etter du bruker vaporizeren, spesielt dersom du deler den med andre.

4. Filter

Rester som bygger seg opp i filteret kan redusere luftstrøm og funksjonalitet. Når du har tatt av filteret, dypp det i isopropanol i noen få sekunder og tørk lett av.

 

Etter at du har renset hver del og tørket dem fullstendig, sett enheten sammen slik at den igjen er klar til bruk. Ikke bare vil du nyte den friske smaken av dine gode urter i din rene vaporizer, men du vil også være fornøyd med å vite at de få minuttene du brukte på å rense vaporizeren gjør at den kan vare lengre.