Rullepapir Norge: Den Ultimate Guiden

Hva kjennetegner et godt rullepapir?

I dette innlegget tar vi for oss interessante fakta om rullepapir, i tillegg til å forklare deg hvordan du finner et rullepapir som passer for deg.

 

Den moderne røyker har ekstremt mange valgmuligheter når det kommer til å rulle opp. Ikke bare finnes det et stort utvalg av urter å velge mellom, men det har også kommet en enorm mengde med rullepapir og annet tilbehør. Disse valgmulighetene er med på å gjøre røykeopplevelsen enda bedre.

24st Elements – Connoisseur King Size Slim Rullepapir per eske
Elements Connoisseur King Size Slim Rullepapir

Å velge rullepapir er en viktig beslutning. For å forsikre oss om at du velger det rullepapiret som passer deg og dine behov best har vi satt sammen en artikkel med alt du trenger å vite om rullepapir

Den nøyaktige historien til rullepapir er ukjent, men flere historiske spor peker ut Spania som opprinnelseslandet. Christopher Columbus returnerte fra hans første reise til Amerika med tobakk i lasteskipet sitt. Tobakksigarer ble raskt populære i det spanske aristokratiet. Spania var et svært klassedelt land på denne tiden, og de fattige samlet sammen rester av tobakk og røyket dem i avispapir. Det ble raskt oppdaget at å røyke avispapir ikke var bra for helsa, så rullepapiret ble oppfunnet i papirhovedstaden, Alcoy.

 

Disse smale og tynne papirløvene ble raskt populære i Nord-Amerika og i Europa når sigarettavgiftene gikk opp. Misfornøyde tobakksrøykere byttet forståelig nok ut ferdigrullede sigaretter med rullepapir for å spare penger.

Det tok ikke lang tid før intelligente personer oppdaget at man kunne rulle opp andre urter inni rullepapiret.

 Rullepapir er laget av materialer som hemp, ris, lin eller cellulose. De er vanligvis mellom 70mm og 110mm lange og kommer i flere ulike bredder.

RAW King Size Slim Rullepapir
Futurola x Tyson Ranch King Size Slim Rullepapir Filter

Dersom du ønsker å rulle de litt lange, kan du gå for et litt tykkere risbasert materiale. Både størrelsen, lengden, tykkelsen og limet på rullepapiret du velger vil ha innvirkning på hvor godt dine urter brenner. Rullepapir kommer både bleket og ubleket. Ulike kjemikalier kan tilsettes under produksjonsprosessen for å gjøre papiret sterkere og mer saktebrennende. De fleste av disse kjemikaliene er helt ufarlige å røyke, men det har blitt funnet spor av farlige stoffer i enkelte rullepapir. Hos StayBaked finner du kun rullepapir av høyeste kvalitet, og ingen av dem inneholder helseskadelige kjemikalier. Vi har et stort utvalg av økologiske rullepapir uten tilsetningsstoffer.

Å finne det rette rullepapiret for deg er en viktig beslutning, da valg av rullepapir påvirker både størrelsen, smaken og brennehastigheten på det du røyker. Siden størrelse og smak er de viktigste faktorene vil vi fokusere på dem i de neste avsnittene.

Rullepapir kommer normalt i fem størrelser:

1. Single Wide

Single wides kan være vanskelige å håndtere på grunn av den lille størrelsen, men med en gang du får taket på å rulle en liten, tykk røyk vil du se at disse er perfekte når du kun skal røyke alene. Dersom du ønsker å dele med andre bør du definitivt velge et større rullepapir.

2. 1 1/4

1 1/4 rullepapir er en av de mest populære størrelsene. Når et slikt rulles er det på størrelse med en normal sigarett, bare med den karakteristiske kjegleformen. 1 1/4 rullepapir passer perfekt for en til tre personer. Hos StayBaked finner du et stort utvalg av slike, for eksempel Elements Original 1 1/4 Rullepapir.

3. 1 1/2

Er du på utkikk etter en litt lengre røyk kan du prøve den litt større 1 1/2. Ferdigrullet er disse litt større enn en vanlig sigarett. 1 1/2 rullepapir passer godt for grupper på opp til 4 personer (eller én erfaren røyker). Et eksempel er Elements 1 1/2 Rullepapir.

4. Double wide

Double wide rullepapir er blant de minst populære på markedet. Fordelen med disse er at de lar deg rulle en større røyk, men hvis du ikke ruller dem ordentlig kan du ende opp med å røyke mer papir enn urter. Er du ny på rullefronten kan det lønne seg å begynne med double wide, siden du da får større plass å boltre deg på. Øv på å rulle opp røyken så thight som overhodet mulig. Når du har lært deg det kan du gå ned en størrelse i rullepapir.

5. King size

Hvis flere skal røyke sammen er det en stor fordel med king size papir. Disse papirene er store og lar deg og vennene dine nyte urter sammen. Større rullepapir lar deg rulle større røyker i tillegg til at de er enklere å håndtere og sende rundt. King Size er StayBaked sine favorittrullepapir, og vi har veldig mange merker på lager. En klassiker vi anbefaler er RAW King Size Slim Rullepapir.

Nå som du vet hvilken størrelse du skal velge kan du se hvilket enormt utvalg det finnes av ulike smaker. Kanskje du liker et hint av sitrus til urtene dine, eller kanskje en aroma av jamaicansk rom høres fristende ut? Rullepapir med smak kan være med på å variere dine røykeopplevelser og gjøre dem enda mer smakfulle og spennende.

Bakdelen med rullepapir med smak er at de brenner litt raskere. På dette punktet må du vurdere selv hva som passer for deg. StayBaked har et stort utvalg av rullepapir med smak slik at du kan finne din yndlingssmak.

Når du velger rullepapir må du først tenke over hvordan du skal røyke. Skal du røyke alene kan du velge et mindre rullepapir, mens dersom du skal røyke med venner bør du velge større. Rullepapir med smak er også et alternativ. Valg av rullepapir er svært viktig og bør gjøres med omhu. På denne måten kan du finne ditt favorittrullepapir, og gjøre din røykeopplevelse så god som mulig.

Juicy Jay's Strawberry King Size Slim Rullepapir