Stasjonære- og Bærbare Vaporizere

Det finnes flere typer vaporizere å velge mellom. Hvilken type bør en velge? Å leve i en så høyteknologisk verden gir oss mange fordeler, men også flere spørsmål vi må svare på, som for eksempel hvilken type vaporizer man bør velge. Dette spørsmålet kan være spesielt vanskelig å svare på for dem som er nye i vaporizer-gamet. I dette innlegget gir vi en kort innføring i de ulike typene av vaporizere. Innlegget er egnet for nybegynnere som ønsker å lære litt mer før de kjøper.

Arizer Extreme Q

Endrede legale forhold og bedre teknologi gir dagens vaporizere flere egenskaper, og dermed får vi som brukere større valgmuligheter. Teknologien har eksplodert de siste årene, og å navigere seg fram gjennom jungelen av tilgjengelige typer kan virke forvirrende. I dag får man alle mulige slags apparater med ulik størrelse, presisjon, effektivitet, sikkerhet, valgmuligheter og smakskvalitet. I denne bloggposten gir vi en kort oppsummering av de ulike vaporizertypene slik at du kan gjøre et bedre valg når du skal kjøp deg en. Ulike vaporizertyper passer til ulike livsstiler og budsjetter, så det er lurt å gjøre litt forundersøkelse før du kjøper deg en.

Volcano Classic Easy Valve

Stasjonære vaporizere

Kjennetegn: De stasjonære vaporizerne er ofte store og står på bord. De bruker ofte stikkontakt for elektrisitet.

Ideelle for: Hjemmebruk, entusiaster og medisinering.

Bærbarhet: Hvis du er en person som liker deg hjemme er en stasjonær vaporizer mest sannsynlig ditt beste valg. På grunn av størrelsen og avhengigheten av en stikkontakt er det ikke praktisk å ta den med ut av huset. De kommer som regel med et slangemunnstykke, men det finnes også varianter med et ballongsystem, som kongen selv, Volcano Classic Easy Valve.

Denne typen vaporizer passer perfekt for å bruke i grupper. Med en kraftig stasjonær vaporizer er du sikker på at du har nok til deg og alle vennene dine, da disse er svært effektive og sørger for at du får mer ut av urtene dine.

Funksjonalitet: Disse vaporizerne er kanskje ikke de enkleste å ta med rundt om kring, men de gir deg til gjengjeld den mest avanserte teknologien du finner i vaporizerindustrien. Dette er selvfølgelig avhengig av hvor mye du ønsker å investere. De beste kan koste noen tusen kroner, men dette er penger du potensielt kan tjene inn igjen siden du med en kraftig vaporizer får mer ut av urtene dine. De beste vaporizerne har ekstreme funksjoner for temperaturkontroll, og du kan være helt sikker på at temperaturen holder seg presis. Temperaturen er veldig viktig, siden ulike typer urter gir fra seg damp på ulike temperaturer. Dette er viktig for smakens del. Billige vaporizere kan få urtene dine til å smake som brent popkorn, mens de av høy kvalitet gir deg en damp som beholder plantens naturlige aroma. 

Effekt: Den presise temperaturkontrollen gjør at du får mer ut av plantens virkestoffer, ved at du kan justere temperaturen etter hva du er ute etter. Lek litt rundt med ulike temperaturer for å finne ut hva som passer for deg.

Bærbare vaporizere

Kjennetegn: Mindre, batteridrevne vaporizere med et kammer for å legge inn tørre urter.

Ideelle for: Urteentusiaster på farten

Bærbarhet: Bærbarheten er den store fordelen med denne typen vaporizere. De større stasjonære vaporizerne gir bedre effekt, men tilbyr til gjengjeld ikke den fantastiske bærbarheten som disse apparatene gjør. Siden de er små og går på batteri kan du enkelt ha dem med deg i lommen, og du får med en slik muligheten til å vape hvor enn du måtte befinne deg. Du kommer til å sette pris på bærbarheten enten du skal bruke den hjemme eller på farten.

Arizer Air 2

Funksjonalitet: Mens disse vaporizerne gir en ekstrem bærbarhet, gir de en svakere effekt enn de stasjonære. Enkelte av de billigere dry herb vaporizerne gir deg ikke muligheten til å regulere temperaturen, men de fleste dyrere modellene lar deg gjøre dette. Flesteparten av StayBaked sine modeller tilbyr svært god temperaturkontroll, til tross for at de er bærbare. Arizer Solo 2 er et eksempel på en vaporizer som gir brukeren fantastisk og presis temperaturkontroll samtidig som den er svært bærbar med sitt slanke design. Ved å være begrenset til en og samme temperatur vil du ikke kunne utforske hvilken temperatur som passer best for deg, og vapeopplevelsen vil ikke bli optimal. Dette betyr ikke at en enkel vaporizer uten temperaturkontroll ikke kan være noe for deg. Dette må du vurdere selv ut fra dine behov og ønsker. Bruker du vaporizeren ofte bør du selvfølgelig velge en i høyere kvalitet enn hvis du kun bruker den en gang i blant. Uansett så tilbyr denne typen en overlegen bærbarhet som gjør at du kan fyre opp når som helst, hvor som helst.

Effekt: Selv om disse vaporizerne ikke tilbyr den samme kraften og temperaturkontrollen som du finner hos de stasjonære, vil en av høy kvalitet likevel gi deg smakfulle trekk med tykk damp. Temperaturkontroll er en stor fordel, siden du da kan justere nivået etter hva du selv ønsker.

I dette innlegget har vi forklart litt om de to hovedtypene av vaporizere. Vi håper at du etter å ha lest dette innlegget er blitt litt klokere i forhold til hvilken vaporizer du bør anskaffe. Selv om de stasjonære fortsatt gir bedre effekt enn de bærbare, har den ekstrene teknologiøkningen de siste årene sørget for at de bærbare er mye mer effektive og funksjonelle enn de var tidligere.