Teknikken Bak Vaporizere

Hvordan fungerer en moderne vaporizer? Det er flere elementer ved vaporizere som du burde kjenne til når du skal velge ut en modell som passer for deg. Alle moderne vaporizere består av de samme hovedkomponentene, enten de er bærbare eller stasjonære. Enkelte komponenter er viktigere enn andre, og det kan være greit å forstå teknikken bak slik at du kan gjøre en best mulig kjøpsbeslutning. I dette innlegget vil vi forklare dette.

PAX 3

Batteriet er den største og viktigste komponenten. Dette aktiveres enten manuelt ved å trykke på en knapp, eller automatisk ved å inhalere, alt etter hvor avansert vaporizeren er. Det er som oftest et lite LED-lys som viser når batteriet er på. Lademetodene varierer. De aller fleste lades med USB, men enkelte stasjonære vaporizere har ikke batteri og må kobles til med stikkontakt. 

FocusVape Pro S Premium

Til batteriet er det festet fordampere. Disse varmer opp påfyllet slik at det gjøres om til damp. Dampen skapes når varmen er like under forbrenningspunktet, som er på rundt 200 grader. Når batteriet slås på går det elektrisitet til en spole på fordamperen som varmes opp. Det er denne som skaper dampeffekten.

Tanken er der påfyllingen skjer. Dette er et lite kammer, der du kan fylle på med væske, tørre urter eller voks. Mulighetene varierer etter hvilken vaporizer du har. E-sigaretter har kun mulighet for væskepåfylling.

Munnstykket er den enkleste delen. Det er likevel svært viktig siden det er dette som er i kontakt med munnen vår når vi vaper. Det finnes munnstykker i flere materialer, og de vanligste er glass, metall eller plast. Munnstykket er enkelt å skifte ut.

I dette innlegget har vi gitt en enkel forklaring av hvordan vaporizere fungerer, og hva som er de viktigste komponentene i en vaporizer. Hvis du vil lese mer om vaporizere kan du klikke her for å se flere innlegg.