VOLCANO CLASSIC vs ARIZER EXTREME Q

Volcano Classic og Arizer Extreme Q er to av verdens mest populære stasjonære vaporizere. Det er aldri lett å velge mellom de beste av de beste. Forskjellene mellom dem er ikke alltid klare og de tilbyr også omtrent de samme tingene. Både Volcano og Arizer Extreme Q har lenge vært ekstremt populære i vapemiljøet. Så, hvilken av dem vil du velge?

Når det kommer til funksjoner er det ikke veldig mye som skiller disse vaporizerne, men i kvalitet og design er de svært forskjellige. Volcano fra den tyske produsenten Storz and Bickel har helt siden den kom ut på begynnelsen av 2000-tallet blitt sett på som kongen av vaporizere. Spørsmålet blir da, hvordan måler den billigere utfordreren Arizer Extreme Q seg mot den legendariske Volcano?

Design og utforming

Ved første øyekast kan vi helt klart se at begge to har et imponerende design. Utseendemessig ser man at volcano er bygd for holdbarhet med sitt robuste og typisk tyske ståldesign. Produsenten har klart å lage et holdbart design, som samtidig er elegant. 

Arizer sitt design skiller seg fra Volcano ved at det er mer moderne og bygd i lettere materialer. Den er samtidig en god del mindre av størrelse. Dette kan gi et inntrykk av at den ikke er like robust, men den føles overraskende godt bygd sett i forhold til prisen. På kontrollknappene på fronten kan man notere seg en liten kvalitetsforskjell. Knappene på Extreme Q føles litt billigere enn på Volcano. 

Selv om designet er viktig er det ikke den viktigste kvaliteten du bør se etter i en vaporizer. Til tross for at Extreme Q havner bak Volcano på design har den flere gode kvaliteter som vi vil komme tilbake til.

Arizer Extreme Q

Egenskaper

Hvis du er typen som liker å ha mange valgmuligheter vil du elske Arizer Extreme Q. Med denne allsidige vaporizeren har du flere valgmuligheter enn med noen annen. Extreme Q kan brukes både med ballong og slange, mens Volcano kun har ballong.

Arizer Extreme Q har også en LCD-skjerm med fjernkontroll. Alt i alt har den ekstremt mange unike egenskaper, men det store spørsmålet er om disse egenskapene egentlig gjør den så mye bedre? Der Arizer har et hav av spesielle egenskaper har Volcano perfeksjonert det enkle.

Brukervennlighet

Den gode nyheten er at begge vaporizerne er enkle å bruke og de fleste lærer seg å bruke dem meget raskt. 

Men – og det er alltid et men – Volcano er designet på en måte som gjør at du ikke kaster bort noe damp. Dersom du røyker mye urter kan en Volcano fort tjene seg inn igjen, da du får utnyttet mer av urtene. Ballongene på Volcano har en smart “locking valve” slik at når du ikke bruker den skal det ikke lekke damp ut. Extreme Q har ikke et slikt system, og for å forhindre dampen fra å unnslippe er du nødt til å holde fingeren over hullet i enden av ballongen når du ikke trekker inn. Når man røyker alene eller sammen med andre oppmerksomme personer kan dette gå helt greit, men dersom du vil fyre opp på fest bør du være klar over at litt damp kan unnslippe.

Dampkvaliteten

Volcano har et keramisk varmeelement og et mye større dampkammer enn Extreme, og dette gir deg en mye tykkere damp i ballongen. Du skal lete lenge for å finne en vaporizer med like god dampkvalitet som Volcano. Ulempen er at den kun gir muligheten for å bruke ballong, mens Extreme Q er mer allsidig med sitt slangesystem i tillegg. Dette kan være en stor fordel å ha.

Volcano Classic

Extreme Q har fordelen av at den varmes opp raskere, men du må likevel vente opp til 15 minutter før du kan bruke den. Grunnen til dette er at glasselementene må nå optimal temperatur. Det vil si at når du først har fått i gang Extreme Q, slipper du å vente på at glasselementene skal varmes opp og ventetiden vil bli kraftig redusert. Totalt sett vil Volcano være klar til bruk på mye kortere tid. Ballongen fylles opp på knapt 30 sekunder, sammenlignet med Extreme Q som kan ta opp til fire minutter. 

Konklusjon

Dersom du har en del penger å bruke og leter etter en high end vaporizer er ditt beste valg en Volcano. Totalt sett vil Volcano gi deg den reneste og, tykkeste og mest velsmakende dampen som det er muig å få. Dette er grunnen til at Volcano helt siden begynnelsen av 2000-tallet har vært anerkjent som verdens beste vaporizer.

Volcano gjør seg utvilsomt fortjent til sin prislapp, men dersom du synes den koster litt mye kan du alltids sjekke ut Extreme Q. Med denne får du en allsidig vaporizer med mange egenskaper til en vennlig pris. Du får kanskje ikke den fantastiske kvaliteten du får med en Volcano, men til den prisen er den et godt alternativ. Hvilken av våre stasjonære vaporizere vil du gå for?